Eesti Kardispordi uudised

MM-l kvalifikatsioonid sõidetud, täna jätkatakse võidusõitudega

Campillose kardirajal Hispaanias sel nädalavahetusel toimuvad maailmameistrivõistlusted on otseveoliste võistlusklasside OK ja OK-Junior aasta tippsündmus. Suurepärase tulemuse lävel on eestlastest Markus Kajak, kes on püüdmas lõpparvestuses kohta esikümnes.

Eile Campillose kardirajal sõidetud maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonisõitudes näitas eestlastest klassis OK parimat minekut Markus Kajak (Ward Racing). Kajaku enda sõnul jäi nii mõnigi kümnendik siiski rajale, kuid maailma absoluutse paremiku seas on 18. aeg saavutus omaette. “Kindlasti ei jää ma kvalifikatsiooniga liialt rahule, sest võimalus oli paremat teha, kuid seekord nii,” selgitas Kajak pärast täna õhtuseid kvalifikatsiooni. “Eesmärgiks on aga jätkuvalt läbi eelsõitude jõuda finaali esikümnesse.” Eelsõitudesse stardib Kajak 7. kohalt. Laupäevastest eelsõitudest sõltub, millised 36 sõitjat jõuavad pühapäeval sõidetavasse finaali, kuid Kajakul on selleks kõik head eeldused olemas.

Markus Kajak. Foto: LRN Photo

Samuti klassis OK võistlev Carmen Kraav (Ward Racing) sõitis ajasõitudes välja üldarvestuse 56. aja, mis annab talle tänastesse eelsõitudesse 23. stardikoha. Oma esimestel maailmameistrivõistlustel osalev Kraav näeb oma võimalust aga just eelsõitudes. “Kvalifikatsiooniga ei jäänud rahule ja plaan on eelsõitudes võimalikult palju tõusta,” ütles Kraav pärast ajasõite. “Esimest korda tiitlivõistlustel sõites on väga raske, kuid annan endast parima!”

Kolmas klassis OK võistlev Robin Särg (Novalux Srl) sai aga ajasõitudes omal nahal kogeda maailma tipukonkurentsis võistlemise karmi kogemust. Kardisport on siiski tiimisport ning mehaaniku eksimus läks maksma hea stardikoha täna algavates eelsõitudes. “Trennides liikusime õiges suunas ning kasvatasime järk-järgult tempot. Kvalifikatsioonis aga läksime mehaanikuga seadetega alt ning selles konkurentsis teist võimalust enam ei anta,” kommenteeris Särg oma tänast päeva, mille lõpetas üldarvestuse 71. ajaga. “Õnneks teame, milles viga ning laupäevastesse eelsõitudesse lähme kindla plaaniga juba kohe alguses rünnakule asuda, et oma kohta üldarvestust silmas pidades parandada.” Särg stardib eelsõitudesse 29. kohalt ning võitlus koha finaali koha eest saab olema väga raske, aga mitte võimatu.

Robin Särg. Foto: LRN Photo

Maailmameistrivõistlustel klassis OK-Junior võistlev Mark Dubnitski (DPK Racing) sattus  ajasõitudes kehva rehvikomplekti ohvriks. Üldarvestuse 80. koht ja 0,6 sek kaotust polnud kindlasti see, mis Dubnitski kiirust iseloomustab. Ainuüksi reede hommikustel vabatreeningutel oli ta olnud 0,5 sek oma kvalifikatsiooni ajast kiirem. “Hommikul oli kõik veel hästi. Nägin, et seni tehtud töö oli vilja kandnud ning kiirus oli olemas. Kahjuks jõudis meieni paljuräägitud probleem rehvidega ja 0,5 sek kaotust hommikustele aegadele on paraku tõsiasi,” ütles ilmselgelt pettunud Dubnitski pärast finaali. “Tiim analüüsis datat ja ütles, et suur ajakaotus ei olnud tingitud minu sõidust. Peame nüüd mõtlema, mida kehva stardikohaga eelsõitudes teha. Ega palju mõelda polegi ja tuleb lihtsalt minna kohta parandama.” Probleeme ebaühtlaselt töötavate rehvidega kurtsid mitmed teisedki sõitjad, sealhulgas klassis OK võistlev Eesti parim Markus Kajak. Dubnitski stardib laupäeval sõidetavatesse eelsõitudesse 27. stardikohalt.

Mark Dubnitski. Foto: LRN Photo

Maailmameistrivõistlustel Campillose kardirajal Hispaanias sõidetakse täna eelsõidud ning pühapäeval mõned eelsõidud ja finaalid..

Ajakava

Reede, 29. oktoober
09:00 – 14:55 vabatreeningud
15:00 – 17:30 kvalifikatsioonid

Laupäev, 30. oktoober
09:00 – 10:40 vabatreeningud
10:45 – 18:00 eelsõidud

Pühapäev, 31. oktoober
09:00 – 10:40 vabatreeningud
10:45 – 12:20 eelsõidud
14:00 – 15:40 finaalid

Info, tulemused ja otseülekanne www.fiakarting.com
Otseülekanne https://www.youtube.com/watch?v=U8nsi8tAtD4