Eesti Kardispordi uudised

Veerus Belgias võidukas

Tekst: Ivar Veerus

Ragnar Veerus võitis möödunud nädalavahetusel Belgias Genki kardirajal Beneluxi meistrivõistluste eelviimase etapi laupäeval ning kindlustas endale pühapäevasel viimasel etapil teise koha, mis tähendas eestlase jaoks nädalavahetuse kokkuvõttes kõrgeimat poodiumikohta, edestades 5 punktiga hollandlast Mick Noltenit ja lätlast Patriks Noels Locmelist. Turbulentne viimane nädalavahetus oli ka otsustavaks mõõduvõtuks üldtabelis, kus käis teise koha peale tihe rebimine Veeruse, Nolteni ja möödunud aasta Euroopa karikavõitja belglase Xander Przbylyaki vahel. Nolten ja Veerus kindlustasid endile vastavalt teise ja kolmanda koha hooaja kokkuvõttes, samal ajal kui Przbylyak tegi nädalavahetusel kaks avariid värskelt kroonitud meistri belglase Glenn Van Parijsega. Parijs kindlustas tiitli juba eelviimase etapiga, kuid põhjustatud avariid tõid Przbylyakile ebasportliku käitumise eest diskvalifitseerimise kogu nädalavahetuselt. 

Samal võistlusel tegi oma debüüdi antud võistlusklassis ka eestlane Devin Sagadi, kes lõpetas nädalavahetuse lõpuks 9. kohaga, olles kimpus nii kokkupõrgete kui tehniliste probleemidega.