Eesti Kardispordi uudised

Eestlastele topeltvõit IAME Series Finland sarja kokkuvõttes

Tekst: Aavo Talvar

Läinud nädalavahetusel toimusid IAME Series Finland viimased 9&10 etapp, sealjuures peeti laupäeval ka IAME Series Eesti viimane võistlus.

Laupäevasel võistlusel X30 Senior klassis (35 võistlejat) võttis veenva võidu Rainer Talvar (Talvar Racing), Rimmo Kadapik (AIX Racing) saavutas kolmanda koha, Jan Kalmet (Talvar Racing) 7. ning Oskar Männamets (AIX Racing) oli 16. IAME Series Eesti sarja kokkuvõttes võttis Kalmet võidu, saades pileti IAME Series Finaali 18.-23. oktoobril Adrias, Itaalias. Talvar teine ning Männamets kolmas. 

Pühapäevane finaal osutus eriti tuliseks. Sõidu alguses olid eesotsas nii Kalmet, Kadapik kui Talvar, kuid neljandana startinud Rainer Talvar võttis 21 ringi järel jällegi võidu. Kadapik 7., Kalmet 9. ning Männamets 15.

Talvar ja Kalmet tegid X30 Senior klassis puhta töö ning võtsid hooaja kokkuvõttes topelt võidu. Talvar sai sarja võidu eest pääsme ka IAME Series finaali.

X30 Junior klassis (38 võistlejat) oli Soomes kohal vaid kaks eestlast. Patrick Sarapuu (Talvar Racing) finaal laupäeval lõppes tehnilise rikke tõttu, kuid sellegi poolest võttis ta võidu IAME Series Eesti sarjas, saades samuti pileti IAME Series finaali Adrias, Itaalias. Pühapäevase päeva lõpetas Sarapuu 15. kohal. Artur Karjuse (Talvar Racing) jaoks oli see esimene välisvõistlus. Korraliku arengut näidanud Karjus lõpetus vastavalt 22. ja 26. kohal. Sarja kokkuvõttes läksid arvesse kõik etapid, Karjus oli kokkuvõttes teine, Pakkas kolmas. 


Võistlust on võimalik järele vaadata X Promotions Youtube kanalilt:
https://www.youtube.com/c/XPromotions/videos