Eesti Kardispordi uudised

Eestlane poodiumil Rotax Euro Trophy’l Adrias

Möödunud nädalavahetusel toimus Rotax Max Challenge Euro Trophy teine etapp Itaalias Adria kardirajal, kus hoidsid Eesti lippu kõrgel mõlemad Eestit esindanud võidusõitjad.

Klassis DD2 saavutas Ragnar Veerus (BirelART Baltics) kahe finaali kokkuvõttes tugeva teise koha. Tihedas konkurentsis saavutas Veerus ühe eelsõidu võidu, mille abil kindlustas endale finaalidesse kaheksanda stardikoha. Esimeses finaalis õnnestus eestlasel tõusta viiendaks ning teises finaalis koguni teiseks, kaotades etapivõidu võtnud tšehh Petr Bezelile finišijoonel vaid 0,203 sekundiga. Kokku teenis Veerus 31 punkti, edestades 2 punktiga kolmanda poodiumi astme kindlustanud soomlast Ville Viiliäinenit ja 4 punktiga möödunud aasta Euro Trophy meistrit belglast Xander Przyblyaki. Saavutatud punktisumma tõstis Veeruse Euro Trophy punktitabelis 7. kohale.

DD2 Masters klassis võistelnud Priit Sei (TGT Racing) platseerus peale eelsõite väga heal kolmandal kohal, mis andis kõik eeldused poodiumi eest võidelda. Mõlemad finaalsõidud lõpetas Sei neljandana, kuigi õnnestus parimal hetkel ka sõitu juhtida. Kokkuvõttes Seile 26 punktiga neljas koht.

Hooaja järgmine etapp toimub 16.-18. juulil Saksamaal Mülsenis.