Eesti Kardispordi uudised

WSK Euro Series esimene etapp sõidetud

WSK Euro Series esimese etapi viimane võistluspäev nägi ette kahe eelfinaali grupi sõite ning üht otsustavat finaalsõitu. Ainsate eestlastena etapil osalenud ja KZ2-klassis võistelnud Kaspar Kallasmaa ja Markus Kajak andsid vihmastes oludes endast kõik, et tagada pääs finaali ehk jõuda enda eelfinaalis vähemalt 17. kohale. 

Kogenud Kallasmaa tõusis juba esimeste ringidega enda eelfinaali 23. stardikohalt vajalikule 17. kohale. Alles oma teist võistlust kiirel ja tehnilisel KZ2-kardil võistelnud Kajakul puudusid aga nii vajalikud vihmasõidu kogemused. Startinud küll oma eelfinaalis  tublilt 17. kohalt, lõpetas ta sõidu paraku kaks kohta tagapool ning sellega oli tema võistluspäev läbi. Vaatamata sellele oli kogemus Kajaku jaoks kuldaväärt, sest kogemusi hangiti vihmasõidust ja maailma eliidi vastu võisteldes.

Reedel oma sünnipäeva tähistanud Markus Kajaku kommentaar pärast eelfinaale: “Kindlasti oleksin soovinud finaali pääseda, aga sellegipoolest arenesin ning kohanesin vihmas KZ2 kardiga sõitmisega. Kahjuks polnud see piisav, et finaali kvalifitseeruda. Aga tulevikus tulevad uued teadmised kindlasti kasuks!”

Ehkki Kallasmaa startis finaalsõitu küll tagaotsast, jõudis ta finaalis tugeva konkurentsi kiuste 3 kohta ettepoole, lõpetades WSK Euro Series esimese etapi sellega 31. kohal.

“Vihm oli nagu sünnipäeva kingitus. Eelfinaalis õnnestus tõusta 8 kohta ja isegi esistange karistuse kiuste finaali koht kindlustada. Finaalis leidsin pärast starti augu, kust läbi pugeda ja seejärel hoidisin pool võidusõitu positsiooni, võideldes nii eesolevate kui tagant tulevate sõitjatega. Mainimist vääriv moment oli üksteise respekteerimine 8. kohalt startinud F. Celentaga, kes pidi pärast stardi rüselust viimaselt kohalt läbi terve rivi murdma, aga jäi minu juurde lahingut pidama. Kokkuvõttes oli hea võistlus, sest maailmaklassis juba ainuüksi finaali pääsemine on hea saavutus,” kommenteeris pühapäeval oma sünnipäeva tähistanud Kallasmaa oma tihedat võistluspäeva.

Kolmeetapilise WSK Euro Series teine etapp sõidetakse Adria kardirajal 9-13. juunil.