Eesti Kardispordi uudised

Laupäeval sõidetakse Aravetel kardispordi Eesti meistrivõistluste kolmas etapp

Pärast äärmiselt pingelisi võidusõite hooaja kahel esimesel etapil jätkuvad kardispordi Eesti meistrivõistlused sel laupäeval Aravete kardirajal, mil ületatud saab 5-etapilise hooaja ekvaator. 

Rajale on tulemas 6 võistlusklassi, millest 5 kuuluvad Eesti meistrivõistluste klasside hulka. Pisimas, nn demonstratsioonklassis Cadet on taaskord rajale tulemas rekordarv noori võidusõitjaid, kellest noorematel vanust vaid 6 aastat.

“Eks võistlusklasside osavõtjate arv käibki aastast aastasse lainetena. Kuivõrd vanusega liiguvad võistlejad edasi kõrgematesse klassidesse, peab altpoolt sõitjaid peale tulema. Alati aga ei pruugi see konveier nõnda sujuv olla, kuid tekkida võivad tühimikud kaetakse see-eest ära järgmisel aastal,” ütleb Eesti Kardiliidu juhatuse esimees Heikki Hõbemägi. “Meistrivõistluste madalaimat ja juba täna äärmiselt konkurentsitihedat klassi Micro ootab seega juba tuleval aastal märgatav võistlejatearvu kasv. Cadet-klassi 14 osavõtjat on viimaste hooaegade rekord, mille üle on tervel võidusõidukogukonnal siiralt hea meel.”

Tee meistritiitli poole on aga pärast esimest kaht etappi saanud vägagi pingelise pöörde nii mõnegi võistlusklassi suursoosiku jaoks. Seda enam, et sarnaselt Põltsamaal sõidetud EMV II etapiga mängib just ilm olulist rolli ka homsel võistlusel Aravetel.

Võistlus on pealtvaatajatele tasuta. Otseülekanne võistlusrajal algab kell 11:30 ning seda on võimalik jälgida kart.television.ee vahendusel.

Võistluste ajakava:

09:00 Soojendussõidud

10:00 Kvalifikatsioonisõidud

11:30 Eelsõidud

15:00 Finaalsõidud

17:00 Autasustamine

Fotode autor: Tõnis Krikk